luni, 21 decembrie 2009

Senzatii tari

Titlul va duce probabil cu gandul la bungee jumping, parapanta, alpinism. Eu experimentez in acest moment alt fel de senzatii tari: imunitate aproape de zero! Ultima cura de citostatice se pare ca a avut un efect devastator asupra maduvei (sa speram ca si asupra celulelor canceroase) care produc celule pentru sange. Cum arata sangele meu acum: leucocitele (care lupta impotriva infectiilor) au ajuns la un nivel de 200 (un organism sanatos are peste 4000) si trombocitele (responsabile de coagularea sangelui) la un nivel de 2000 (nivelul normal este de peste 200.000).
Sunt asadar paranoic cand vine vorba de igiena si foarte atent sa nu fac vreo miscare care sa-mi provoace vreo sangerare cat de mica.

luni, 14 decembrie 2009

Iarasi s-au adunat donatori in timp record!

Multumesc!
Tin sa va reamintesc ca ar fi bine sa fiti prezenti pe la 7:30 - 8:00, in Centrul Transfuzional din Sectia de Hematologie a spitalului Fundei si ca e foarte important sa specificati ca donati ptr Raduta Daniel. Dupa donare, vi se va inmana un biletel cu o stampila pe el care atesta faptul ca ati donat pentru mine. E foarte important ca acel biletel sa ajunga la doamna Carolina (etajul 2, camera asistentelor) sau direct la mine (salon 200 de la etajul 2).

Cine mai vrea sa doneze?

Mai am nevoie de 6 persoane care sa doneze pentru mine, tot aici la Fundeni (de preferat 3 cu grupa A2). Cine poate sa vina maine sau poimaine, e rugat sa completeze in lista de donatori (care e aici), in coloana E.
Parcurgeti inca o data lista cu conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a dona.
Multumesc mult!

duminică, 13 decembrie 2009

Din nou despre chimioterapie

A trecut si ultima faza din primul ciclu. Adica 3 zile de citostatice in "doza mare" spre deosebire de prima faza, unde au fost doze moderate. Si dozele mari s-au simtit ... in special in stomac, care a avut multe de indurat si eu odata cu el. Care stomac da semne de revenire dupa vreo 4 zile in care am mancat foarte putin. In rest ... oboseala maxima in zilele cu citostatice si 1-2 zile dupa. Combinata cu greata de la stomac, iti da o sa stare in care n-ai chef de nimic. Astepti doar sa se termine. Si s-a terminat! Energie am din nou, chit ca stomacul nu e inca in forma de dinainte.
A ... si noua mea coafura, 100% rezistenta la orice factor extern, incepe sa se contureze. E foarte interesant pentru ca demult vroiam sa ma tund zero si sa vad cum imi sta; si evident ca ... nu am gasit momentul potrivit. Imi place, s-ar putea sa o pastrez si dupa ce-o sa-mi creasca din nou parul.
Din pacate, parul de pe fata nu da semne de slabiciune, asa ca voi fi nevoit sa ma rad in continuare.
Peste vreo 2-3 saptamani o sa stim si ce rezultate a avut acest prim ciclu de citostatice. Adica cate din celulele anormale din maduva au fost distruse.