duminică, 24 mai 2009

Fata frumoasa a Bucurestiului

Cred ca ati vazut cu totii multe fotografii cu Bucurestiul vechi, mai ales din perioada interbelica, fotografii ce transmit o anume stare de spirit. Azi am fost la o plimbare pe străduțele din Cotroceni care mi-a transmis aproape aceeași stare de spirit.

5 comentarii:

  1. Și n-ai făcut și tu niște poze? :)
    Îți recomand și străduțele adiacente șoselei Kisselef (una din ele, și anume Uruguay, o știi foarte bine de pe vremea când mergeam cu taxiul la serviciu din Regie). Zona e superbă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca imi place mai mult Cotroceniul. Gradinile abunda toate de vegetatie si la fel si strazile, care-s garnisite cu copaci inalti si cu coroana bogata. Plus ca mai sunt niste case costruite intr-un stil pe care nu prea l-am mai vazut in Bucurestiul de azi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alea sunt case dinainte de marea „Sistematizare” a lui Ceauşescu, când a fost distrus tot oraşul vechi şi înlocuit cu monstruozităţi ca blocurile de pe Naţiunile Unite şi Piaţa Constituţiei. Pe unde e Palatul Parlamentului astăzi era un cartier foarte frumos de astfel de case, iar prin zona magazinului Unirea era cartierul evreiesc din Bucureşti.

    Cea mai interesantă zonă din Bucureşti pe care m-am plimbat este strada 11 iunie, de la Parcul Carol spre Patriarhie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bonus: Uite aici:
    http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bucharest_in_1927.jpg

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi plac mult strazile din Cotroceni. Sunt locul meu preferat de plimbare in mai. Multi tradafiri, tei, iasomie si pisici.Circula puine masini. E liniste si parca esti trasportat intr-un roman de Eliade.

    RăspundețiȘtergere