miercuri, 17 iunie 2009

Sa actionam!

In unele ziare de ieri si azi a aparut o stire-reportaj, al carei subiect ne e oarecum familiar. Stirea suna cam asa: din cei 260.000E alocati de Ministerul Tineretului si Sportului pentru manifestari de Ziua Tineretului la Costinesti, cam 5% pot fi justificati. Declaratia ministrului: "Nu ştiu, nu pot spune acum pe ce s-au cheltuit banii".
Eu unul m-am saturat de atitudinea noastra, a simplilor cetateni fata de indiferenta cu care trateaza guvernantii banul public, adica buzunarele noastre. Si as vrea sa fac ceva, sa gasesc o solutie. Dar singur nu voi fi luat in seama. Mai sunt oare si altii care nu vor sa mai stea in expectativa?
Eu am o idee. Hai sa pornim de faptul semnalat mai sus. Hai sa trimitem, cat mai multi, e-mailuri catre MTS cerand explicatii. E dreptul nostru sa aflam ce se intampla cu banii nostri! Ne ia 5 minute maxim sa compunem un mail cu o intrebare scurta si la obiect, intr-un limbaj decent. 10 mailuri trimise e mai mult decat 1, dar inca nu o sa aiba impact. Dar 1000? Dar 10.000? Eu mizez pe o reactie, pe o iesire din letargie.
"O calatorie de 1000 mile incepe cu primul pas", zicea cineva. Il facem?
Site-ul MTS ne zice ca ii putem contacta la:
cabinet.ministru@mts.gov.ro, comunicare@mts.gov.ro

Articolele in cauza:
http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/unde-s-95-143172.html
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/855306/Monica-Ridzi-Nu-stiu-pe-ce-am-cheltuit-628000-de-euro/

3 comentarii:

  1. Eu am dat email


    Buna ziua,

    Ca si contribuabil la bugetul de stat, as dori o explicatie oficiala (cat mai detaliata) despre cum s-au cheltuit cei 280.000 Euro alocati sarbatoririi zilei de 2 Mai la Costinesti.
    M-am inspirat de aici:
    http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/unde-s-95-143172.html

    Cu respect,
    Daniel Raduta

    RăspundețiȘtergere
  2. am dat si eu... deci doua pana acum

    RăspundețiȘtergere