joi, 18 iunie 2009

Au raspuns ...

Surpriza: au raspuns cei de la MTS la emailul meu. Bucuria mea a tinut putin insa, pentru ca nu spun practic nimic despre cum s-au cheltuit acei bani.


Buna ziua,

Va multmim pentru intrebarile adresate.

Cu ocazia zilei de 2 mai, Ziua Tinerilor, Ministerul Tineretului şi
Sportului şi-a propus organizarea de evenimente în toate
judeţele, implicând Direcţiile Judeţene de Tineret,
Direcţiile de Sport Judeţene şi aparatul central al
ministerului.

Având în vedere decizia ministrului de asigurare a unei transparenţe
totale în procedurile de achiziţii, la nivelul Ministerului au fost
aprobate “Norme metodologice pentru achiziţionarea serviciilor de
recreere, culturale şi sportive”, în baza cărora au fost
transmise invitaţii de participare cu documentaţia de atribuire
anexată, către 3 potenţiali ofertanţi (S.C. SYSTEM
MANAGEMENT SOLUTION S.R.L., S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. şi S.C.
COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L). Aceştia au fost selectaţi
din rândul companiilor care au trimis la începutul mandatului o serie de
propuneri de proiecte pe care Ministerul le-ar fi putut derula. Doar
două companii au depus oferte, separate, pentru fiecare din cele 3
caiete de sarcini din documentaţia de atribuire. În funcţie de
preţul ofertat pentru fiecare eveniment în parte (criteriul de
departajare/atribuire fiind “preţul cel mai scăzut”), au fost
selectaţi câştigătorii, cu care s-au încheiat contractele
pentru fiecare eveniment în parte.

În ceea ce priveşte cota de piaţă a companiilor cărora
le-au fost atribuite contractele, ele au avut pe parcursul anului trecut o
cifră de afaceri de aproximativ un milion euro, aceste date
reieşind din formularele pe care a trebuit să le completeze
pentru încheierea tuturor formalităţilor.

Nu în ultimul rând, pentru asigurarea corectitudinii activităţii
Direcţiei de Achiziţii, Ministerul Tineretului şi Sportului
a cerut un control din partea ANRMAP. În urma verificărilor, a
reieşit fără echivoc faptul că toate achiziţiile
efectuate până în acest moment s-au făcut cu respectarea tuturor
prevederilor legale în vigoare.

Cheltuielile cu organizarea manifestarilor din 2 Mai de la Costinesti, pe
contracte, sunt urmatoarele:

S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. – 1.230.600 Lei (fără TVA);
S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L. – 1.160.651 Lei (fără
TVA);

O zi buna,
DIRECTIA RELATII PUBLICE SI COMUNICARE

miercuri, 17 iunie 2009

Sa actionam!

In unele ziare de ieri si azi a aparut o stire-reportaj, al carei subiect ne e oarecum familiar. Stirea suna cam asa: din cei 260.000E alocati de Ministerul Tineretului si Sportului pentru manifestari de Ziua Tineretului la Costinesti, cam 5% pot fi justificati. Declaratia ministrului: "Nu ştiu, nu pot spune acum pe ce s-au cheltuit banii".
Eu unul m-am saturat de atitudinea noastra, a simplilor cetateni fata de indiferenta cu care trateaza guvernantii banul public, adica buzunarele noastre. Si as vrea sa fac ceva, sa gasesc o solutie. Dar singur nu voi fi luat in seama. Mai sunt oare si altii care nu vor sa mai stea in expectativa?
Eu am o idee. Hai sa pornim de faptul semnalat mai sus. Hai sa trimitem, cat mai multi, e-mailuri catre MTS cerand explicatii. E dreptul nostru sa aflam ce se intampla cu banii nostri! Ne ia 5 minute maxim sa compunem un mail cu o intrebare scurta si la obiect, intr-un limbaj decent. 10 mailuri trimise e mai mult decat 1, dar inca nu o sa aiba impact. Dar 1000? Dar 10.000? Eu mizez pe o reactie, pe o iesire din letargie.
"O calatorie de 1000 mile incepe cu primul pas", zicea cineva. Il facem?
Site-ul MTS ne zice ca ii putem contacta la:
cabinet.ministru@mts.gov.ro, comunicare@mts.gov.ro

Articolele in cauza:
http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/unde-s-95-143172.html
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/855306/Monica-Ridzi-Nu-stiu-pe-ce-am-cheltuit-628000-de-euro/

duminică, 14 iunie 2009

Street Delivery si Scoala Centrala

Am fost si eu cateva ore la Street Delivery. Placut, relaxant, interesant. O sa ma mai duc.
Acolo am inalnit niste oameni grupati intr-o organizatie care doreste sa blocheze constructia unui bloc de 14 etaje langa Scoala Centrala. Scoala Centrala e una din cele mai vechi si frumoase scoli din Bucuresti (monument de arhitectura, protejat prin lege), aflata in zona Gradina Icoanei, unde, teoretic, se pot construi cladiri cu maxim 3 etaje. Am vizitat-o si eu azi si m-am grabit sa semnez petitia impotriva constructiei acelui bloc.
Mai multe despre Scoala Centrala aici: http://scoalacentrala.wordpress.com/

joi, 11 iunie 2009

ONG ... asta sa fie raspunsul?

Purtam o discutie, evident la o bere cu niste prieteni, despre algerile ce tocmai au trecut. Ca n-avut cu cine sa votez, ca de ce sa mai duc, toti sunt niste profitori. Discutam si despre ce s-ar putea face pentru a schimba ceva.
Un prieten zice: pai "organizatiile non-profit" e raspunsul! Adica forma cea mai bine organizata a societatii civile. Raspunsul lui ma intriga si acum, cand ma gandesc la bugetul de pe anul trecut al uneia dintre cele mai mediatizate ONG-uri: 1.000.000 euro!
Eu unul cred in forma asta de organizare. Va candida insa vreodata vreun ONG la alegeri?

Comercianti

Am terminat de citit "Confesiunile unui cafegiu", de Gheorghe Florescu si mi-a placut. O recomand. Printre altele, personajul principal a fost "cel mai mare cafegiu din România", după aprecierile personajelor din carte. Cafegiu înseamnă un om foarte priceput la alegerea si măcinarea unor sortimente de cafea din cele mai bune existente în lume în scopul obținerii unei cafele "dumenzeiești". Omul era mai întâi de toate un foarte bun comerciant, adica se descurca să obțină aproape orice pentru clienții lui și asigura o servire ireproșabilă.
Compar această imagine a comerciantului "ideal" cu ce am trăit pe pielea mea zilele astea. Am apelat la un comerciant pentru a-mi cumpara instalația termică. Printre altele, acest comerciant susținea ca nu-mi poate face rost de un anume calorifer. Am dat 2 telefoane unor firme luate de pe net și am ajuns ca și consumator final (deci fără mare putere de convingere) la un mare distribuitor pe România, unul din furnizorii acestui comerciant. Într-un minut am obținut caloriferul de care aveam nevoie. Menționez încă o dată ca nu cunosc pe absolut nimeni care să-mi fi facilitat acest dialog și nu am promis vreo șpaga sau alt beneficiu!
A doua situație: același comerciant, de la care vreau sa iau o instalație pentru pomparea apei. Efectiv nu mi-a putut oferi o soluție cap-coadă pentru nevoile mea. Era clar că nu e capabil să-mi ofere o soluție personalizată pe situația mea. A trebuit să vorbească cu un furnizor, a revenit cu o soluție de care nu era foarte sigur și în final tot eu știu mai multe, făcând documentare pe cont propriu.
Aș putea să generalizez și să spun că trebuie să fii atent și în temă atunci când cumperi bunuri sau servicii de o valoare mare. Pentru că mulți, în ignoranța lor, îți pot oferi niște soluții neadaptate nevoilor tale, pe care mai dai și o groază de bani.
Aș mai putea să spun că în România (sau poate doar în București) sunt încă multe oportunități pentru oameni care vor să ofere servicii sau produse de calitate.

P.S. Cel puțin comerciantul ăsta a învățat regula de bază: amabil și răbdător cu clientul care-ți dă câteva telefoane pe zi timp de o săptămână.

luni, 8 iunie 2009

Asta da motor!

Cel mai cool motor (pozat de mine, undeva in Bucuresti)

duminică, 7 iunie 2009

De ce n-am votat?

De fraier. Aș putea spune ca am avut o zi plină într-un loc unde nu se poate vota. Dar nu e decât o scuză patetică. Ca și cele pe care vi le-ar putea da cei 80% din romanii cu drept de vot care nu au votat la alegerile europarlamentare.
Dacă nu știați încă, vom fi reprezentați în Parlamentul European și de Gigi Becali și Elena Băsescu. Dar vai, în ce țară trăiesc! s-ar lamenta 90% din conaționalii mei la auzul acestei vești!
Și eu aș spune că așa merităm atâta vreme cât suntem niște proști. Proști pentru că ne așteptăm permanent ca schimbarea sa vină de la ceilalți. Care e soluția noastră ca Becali să iasă din viața politică: să nu-l mai voteze lumea! Ei bine, nu! Soluția e ca noi, cei care nu vrem să fim reprezentați de cineva care abia cunoaște limba maternă, darămite vreuna străină, e să ne mișcăm fundu la urne și să votăm pe altcineva. De acord, oferta clasei politice nu este deloc atractivă, dar sunt sigur că putem găsi foarte ușor pe altcineva care să ne reprezinte mai bine decat Becali.
Aceasta e primul pas spre curățarea clasei politice. Oamenii de valoare o să prindă curaj să intre atunci când o să vadă ca poporul își schimbă preferințele politice.

joi, 4 iunie 2009

Improvisneyland

Am fost aseara la primul spectacol de improvizatie din viata mea. E o trupa de vreo 6 actori si 2-3 muzicieni, care efectiv improvizeaza: povesti, cantece, situatii. Si asta pe baza unor cuvinte sau situatii sau restrictii stabilite de spectator. Pot sa zic ca mi-am luat portia de ras pe saptamana asta si va recomand cu caldura sa va duceti.
http://improvisneyland.blogspot.com/