luni, 16 februarie 2009

Sa protestam!

Cred ca aţi auzit de conceptul de semnătură electronică. Conceptul poate fi găsit în practică în mai multe variante, în funcţie de nivelul de siguranţă. Eu cred că peste câţiva ani vom putea deţine fiecare o semnatură electronică cu care să transformăm nişte simple documente electronice în documente oficiale. Poate n-o să pot să-mi semnez testamentul cu ea, dar o să pot să semnez un contract de servicii internet sau ... o petiţie!
Ziceam aici de oameni care vor să schimbe lucrurile din jur. Şi mulţi o fac strângând semnături. Se pare că autorităţile sunt mai receptive la asta.
Când o să aveţi semnătură electronică, o sa va implicaţi? O să participaţi (evident dându-vă datele de identificare reale) la campaniile de strângere de semnături?

Un comentariu:

  1. Sigur ca as participa! Exclus la campanii eco, totusi! :)
    Trebuie doar sa mai existe si un mecanism oficial pentru a crea petitii, cereri, jalbe, plangaciuni, raboaje etc. Doar cu petition online sau alte servicii terte, nu faci nicio treaba, nu e un loc in care sa ai prea multa incredere sa iti lasi datele personale.
    Asa cu e-government, avem sanse! De exemplu in America au inceput astia sa voteze online, din cate am inteles! Wow! :)

    RăspundețiȘtergere